Proces technologiczny:
- Wybijanie świeżych jaj kurzych
- Separacja białka
- Filtracja
- Pasteryzacja
- Schładzanie
- Suszenie
- Pakowanie
- Magazynowanie
Zalecana regeneracja proszku:
Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 7 jednostkach wagowych wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada białku z około 219 jaj kurzych o wadze 60g.
Potencjalne alergeny:
Białko jaja kurzego
Oświadczenie GMO:
Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.
Radiacja:
Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.
Opakowanie:
- Materiał: standardowe opakowanie stanowi karton z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej
- Ciężar jednostkowy produktu: 20 i 10 kg lub inny, zgodnie z zamówieniem odbiorcy
Warunki przechowywania i transportu:
Suche pomieszczenie, temperatura otoczenia
Okres przydatności do spożycia:
24 miesiące od daty produkcji
Zastosowanie:
Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, wyroby farmaceutyczne.
W przypadku zainteresowania klienta produktami o podwyższonych parametrach /standardzie dział handlowy spółki przedstawi dodatkową ofertę.
- specyfikacjia-bialko-w-proszku-z-chowu-klatkowego.pdf
Specyfikacja Białko w proszku z chowu ściółkowego
- specyfikacjia-bialko-w-proszku-z-chowu-sciolkowego.pdf
Specyfikacja Białko w proszku z chowu wolnego wybiegu