Proces technologiczny:
- Wybijanie świeżych jaj kurzych
- Filtracja
- Pasteryzacja
- Schładzanie
- Suszenie
- Pakowanie
- Magazynowanie
Zalecana regeneracja proszku:
Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 3 jednostkach wagowych wody.
Zregenerowany 1kg proszku odpowiada masie jajowej z około 82 jaj kurzych o wadze 60g.
Potencjalne alergeny:
Jaja kurze
Oświadczenie GMO:
Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.
Radiacja:
Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.
Opakowanie:
- Materiał: standardowe opakowanie stanowi karton z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej
- Ciężar jednostkowy produktu: 20 i 10 kg lub inny, zgodnie z zamówieniem odbiorcy
Warunki przechowywania i transportu:
Suche pomieszczenie, temperatura otoczenia
Okres przydatności do spożycia:
18 miesięcy od daty produkcji
Zastosowanie:
Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, produkcja makaronów, wyroby garmażeryjne.
W przypadku zainteresowania klienta produktami o podwyższonych parametrach /standardzie dział handlowy spółki przedstawi dodatkową ofertę.
- specyfikacjia-jaja-w-proszku-z-chowu-z-wolnego-wybiegu.pdf
Specyfikacja jaja w proszku z chowu z wolnego wybiegu
- specyfikacjia-jaja-w-proszku-zchowu-sciolkowego.pdf
Specyfikacja jaja w proszku z chowu sciolkowego