Proces technologiczny:
- Wybijanie świeżych jaj kurzych
- Separacja żółtka
- Filtracja
- Pasteryzacja
- Schładzanie
- Pakowanie
- Magazynowanie
Odpowiednik produktu:
1kg produktu odpowiada żółtku z około 56 jaj kurzych o wadze 60g.
Potencjalne alergeny:
Żółtko jaja kurzego
Oświadczenie GMO:
Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.
Radiacja:
Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.
Opakowanie:
- Aseptyczny worek foliowy (bag in box) o pojemności 10 kg umieszczony w kartonie
- Zbiornik ze stali k.o. o pojemności do 1000 kg
- Zbiornik z tworzywa sztucznego o pojemności do 1000 kg
Warunki przechowywania i transportu:
Temperatura 0-4°C, po otwarciu produkt należy zużyć w ciągu 48 godzin
Okres przydatności do spożycia:
W zależności od rodzaju opakowania okres przydatności produktu do spożycia jest następujący:
- Bag in box - 30 dni od daty produkcji
- Zbiornik ze stali k.o. - 14 dni od daty produkcji
- Zbiornik z tworzywa sztucznego - 7 dni od daty produkcji
Zastosowanie:
Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, produkcja majonezów i sosów, produkcja alkoholi kremowych, wyroby lodziarskie.
W przypadku zainteresowania klienta produktami o podwyższonych parametrach /standardzie dział handlowy spółki przedstawi dodatkową ofertę.
- specyfikacja-zoltko-plynne-pasteryzowane.pdf
Specyfikacja
Żółtko płynne pasteryzowane: klucz do kulinarnego sukcesu
Basso zapewnia najwyższej jakości żółtko płynne pasteryzowane, które jest niezbędne dla każdego, kto szuka składnika o wszechstronnym zastosowaniu i gwarantowanej jakości. Pasteryzacja zapewnia bezpieczeństwo i długotrwałą świeżość, co czyni nasze żółtko idealnym wyborem dla producentów sosów, deserów i wielu innych produktów.
Żółtka pasteryzowane: niezawodność i jakość w Twojej produkcji
Zaangażowanie Basso w dostarczanie najwyższej klasy żółtek pasteryzowanych pozwala naszym klientom na osiągnięcie doskonałości w swoich produktach. Oferowane przez nas żółtka zapewniają kremowość, bogaty kolor i głębię smaku, które są kluczowe dla wielu przepisów, od wypieków po wyrafinowane sosy.
Płynne żółtko: wszechstronność w każdej kuchni
Płynne żółtko od Basso to produkt, który łączy tradycję z nowoczesną technologią, dostarczając szefom kuchni i producentom spożywczym składnik o niezmiennie wysokiej jakości. Idealne do emulgowania, zagęszczania i barwienia, płynne żółtko Basso jest nieodzownym elementem w tworzeniu wyśmienitych potraw i produktów.