Proces technologiczny:
- Wybijanie świeżych jaj kurzych
- Separacja żółtka
- Filtracja
- Obróbka enzymatyczna
- Pasteryzacja
- Schładzanie
- Suszenie
- Pakowanie
- Magazynowanie
Zalecana regeneracja proszku:
Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 1 jednostce wagowej wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada żółtku z około 97 jaj kurzych o wadze 60g.
Potencjalne alergeny:
Żółtko jaja kurzego
Oświadczenie GMO:
Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.
Radiacja:
Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.
Opakowanie:
- Materiał: standardowe opakowanie stanowi worek papierowy z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej
- Ciężar jednostkowy produktu: 19,90 kg lub inny, zgodnie z zamówieniem odbiorcy
Warunki przechowywania i transportu:
Suche pomieszczenie, temperatura otoczenia
Okres przydatności do spożycia:
18 miesięcy od daty produkcji
Zastosowanie:
Produkcja majonezów i sosów.
- specyfikacja-zoltko-w-proszku-termostabilne.pdf
Specyfikacja