Żółtko w proszku termostabilne

Proces technologiczny:

  • Wybijanie świeżych jaj kurzych
  • Separacja żółtka
  • Filtracja
  • Obróbka enzymatyczna
  • Pasteryzacja
  • Schładzanie
  • Suszenie
  • Pakowanie
  • Magazynowanie

Zalecana regeneracja proszku:

Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 1 jednostce wagowej wody. Zregenerowany 1kg proszku odpowiada żółtku z około 97 jaj kurzych o wadze 60g.

Potencjalne alergeny:

Żółtko jaja kurzego

Oświadczenie GMO:

Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.

Radiacja:

Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.

Opakowanie:

  • Materiał: standardowe opakowanie stanowi worek papierowy z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej
  • Ciężar jednostkowy produktu: 19,90 kg lub inny, zgodnie z zamówieniem odbiorcy

Warunki przechowywania i transportu:

Suche pomieszczenie, temperatura otoczenia

Okres przydatności do spożycia:

18 miesięcy od daty produkcji

Zastosowanie:

Produkcja majonezów i sosów.