Proces technologiczny:
- Wybijanie świeżych jaj kurzych
- Filtracja
- Pasteryzacja
- Schładzanie
- Pakowanie
- Magazynowanie
Odpowiednik produktu:
1kg produktu odpowiada masie jajowej z około 19 jaj kurzych o wadze 60g.
Potencjalne alergeny:
Jaja kurze
Oświadczenie GMO:
Oświadczamy, że wyroby firmy Basso są wolne od organizmów genetycznie modyfikowanych.
Radiacja:
Oświadczamy, iż produkty firmy Basso nie są poddawane napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu.
Opakowanie:
- Aseptyczny worek foliowy (bag in box) o pojemności 10 kg umieszczony w kartonie
- Zbiornik ze stali k.o. o pojemności do 1000 kg
- Zbiornik z tworzywa sztucznego o pojemności do 1000 kg
Warunki przechowywania i transportu:
Temperatura 0-4°C, po otwarciu produkt należy zużyć w ciągu 48 godzin
Okres przydatności do spożycia:
W zależności od rodzaju opakowania okres przydatności produktu do spożycia jest następujący:
- Bag in box - 35 dni od daty produkcji
- Zbiornik ze stali k.o. - 14 dni od daty produkcji
- Zbiornik z tworzywa sztucznego - 7 dni od daty produkcji
Zastosowanie:
Piekarnictwo, cukiernictwo, ciastkarstwo, produkcja makaronów, wyroby garmażeryjne.
- masa_jajowa_plynna_pasteryzowana-1.pdf
Specyfikacja